با آغاز بهار و شروع سال 92، شاخص کل نیز روند صعودی به خود گرفت و با عبور از محدوده 40 هزار واحدی توانست رکوردی جدید را به ثبت برساند اما این امر بدین معنا نیست که چشم انداز حرکت این نماگر اقتصادی در بلند مدت نیز به همین منوال باقی بماند.
سازمان خصوصی سازی قصد دارد تا مجدداً 5درصد از سهام شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس را به جهت کشف قیمت از طریق بورس اوراق بهادار تا قبل از پایان فروردین ماه عرضه نماید که زمان این عرضه پس از برگزاری نشستی با هیأت عامل سازمان خصوصی سازی به بازار سرمایه اعلام خواهد شد. حسن محمدتبار معاون واگذاری سازمان خصوصی سازی در گفتگو با خبرنگار بورس ریپورت با بیان مطالب فوق اظهار داشت: عرضه های خرد در بورس رابطه مستقیمی با جو روانی زمان عرضه دارد که این جو روانی خود برگرفته از میزان و قیمت تقاضاهای وارد در سیستم معاملاتی شده به همراه شرایط اقتصادی کل کشور در آن زمان می باشد و به نظر می رسد یکی از عمده دلایل ناکامی عرضه "فارس" در پایان سال گذشته جو روانی در بورس در زمان عرضه بود. وی تصریح کرد: شرکتی همانند هلدینگ خلیج فارس که حدود 50 درصد صادرات محصولات پتروشیمی کل کشور را در دست دارد و ذاتاً صادرات محور است باتوجه به بدهی ارزی 4میلیارد دلاری از ارزش ذاتی بسیار خوبی برخوردار است که می تواند سودآوری تضمین شده ای را برای سهامداران به همراه داشته باشد. محمدتبار به سؤال خبرنگار ما مبنی بر احتمال تغییر قیمت پیشنهادی سازمان خصوصی سازی در روز عرضه مجدد"فارس" خاطرنشان کرد: ما به عنوان سازمان خصوصی سازی انعطاف لازم برای انجام عرضه ها را داریم اما توقع داریم بازار سرمایه و سرمایه گذاران نیز انعطاف پذیر باشند و تصمیمات خود را بر اساس واقعیات و تعدیل شده اتخاذ نمایند. اما باید بازار به این نکته توجه داشته باشد که سازمان خصوصی سازی هیچ زمانی راضی به ارزان فروشی دارایی دولت نیست و بازار نمی تواند این سازمان را مجاب به فروش دارایی های دولت با هر قیمتی نماید. وی ادامه داد: سازمان خصوصی سازی در عرضه مجدد سهام هلدینگ خلیج فارس قطعاً جو روانی بورس و شاخص های آن را مدنظر قرار خواهد داد و اگر بازار و جو روانی آن مناسب نباشد قطعاً عرضه را به زمان دیگری موکول خواهیم هرچند که حتی در بازارهای منفی نیز عرضه های اولیه متفاضیان خاص خود را خواهد داشت. محمدتبار با بیان این مطلب که بازار سرمایه خودش را تعدیل خواهد کرد، گفت:امیدواریم سهام هلدینگ خلیج فارس با قیمتی مناسب مجدداً عرضه و به بورس اوراق بهادار راه پیدا کند.
شاخص بورس امروز یکشنبه 92،1،18 با 218 واحد افت مجدداً وارد کانال 39 هزار واحد شد و در رقم 39915 واحد قرار گرفت. مهمترین عامل در عقب نشینی شاخص طی روز جاری فضای نامساعد پیش آمده در اثر دور جدید مذاکرات هسته ای بود. اگر بخواهیم واقع بینانه به موضوع نگاه کنیم باید گفت امکان حصول یک توافق کارآمد و جدی در این دور از مذاکرات از ابتدا هم وجود نداشت و فضای بازار سرمایه بیش از حد واقعی به این موضوع دل خوش کرده بودند که نتیجه این دل خوشی بی پشتوانه هم چیزی جز شرایطی که در حال حاضر شاهد آن هستیم نیست اما فعالان بازار سرمایه باید توجه داشته باشند که شرایط از قبل بدتر نشده و حتی به نظر می رسد دو طرف این درگیری یعنی ایران و کشورهای غربی روز به روز تمایل بیشتری برای تفاهم از خود نشان می دهند و تنها مسئله موجود بهایی است که باید دو طرف برای حصول این تفاهم پرداخت نمایند که بدیهی است هر دو طرف درگیری به دنبال هزینه کمتر و سود بیشتر می باشند ولی آنچه مسلم می باشد این است که تفاهم به زودی حاصل خواهد شد و شاید اتفاقات مهمتری نیز در حاشیه تفاهم هسته ای را نیز شاهد باشیم. پس در این برهه فعالان بازار سرمایه را به اتخاذ عملکرد واقع بینانه توصیه می نماییم.
صرف نظر از این مطلب دراخبار منتشر شده طی روز جاری می توان به توصیه رئیس مجلس به کمسیون تلفیق اشاره کرد ، لاریجانی تأکید کرد که بسته تحقق حماسه اقتصادی در بودجه مدنظر قرار گیرد.
تأکید دولت بر تک نرخی شدن ارز در بودجه 92 و حواشی مسایل انتخابات ریاست جمهوری در سال 92 دیگر موضوعاتی بودند که امروز مورد توجه رسانه ها قرار گرفتند.
گفتنی است نمادهای "شپنا"،"فملی" و مپنا بیشترین تأثیر منفی را بر روند شاخص طی روز جاری داشتند. بدترین گروه ها و صنایع به لحاظ ارزش معاملاتی در روز جاری گروه های نفتی، شیمیایی و مالی محسوب می شوند. بیشترین عرضه ها را در نمادهای "مپنا"،"ملت" و " شپنا" شاهدیم و در مقابل "شپاکسا"،"قپیرا"و "غبشهر" نیز بیشترین صف خرید را به خود اختصاص داده اند.
پالایش نفت بندرعباس ، پالایش نفت اصفهان و پتروشیمی فن آوران بیشترین ارزش معاملاتی را به ثبت رساندند در حالیکه بانک پاسارگاد، پالایش نفت بندر عباس و مپنا بیشترین حجم معاملاتی را از آن خود کردند.
گفتنی است اکثر گروه ها و نمادهای مطرح امروز با افت قیمت مواجه شدند بانکی ها و مالی ها هم اکنون تا پیش از امروز رشد را تجربه می کرند با افت مواجه شدند و در حال حاضر سیمانی ها و قندی ها بهترین شرایط را تجربه می نمایند. نکته قابل توجه اینکه در دو نماد "قچار" و "قپیرا" شاهد تشکیل صف های خرید بی سابقه ای هستیم.
در پایان پیش بینی می شود از روند آتی با حمایت هایی که به عمل خواهد آمد وضعیت بازار رو به بهبود گذارد.
این شرکت در پیش بینی های خود رشد 93 درصدی فروش بدلیل افزایش نرخ محصولات و پیش بینی افزایش تعداد فروش نسبت به سال قبل، 99 درصدی بهای تمام شده به علت افزایش نرخ خرید مواد اولیه، دستمزد و هزینه های سربار تولید و همچنین افزایش 67 درصدی سود ناخالص را مد نظر قرار داده و اعلام کرده که به هر سهم خو د در سال مالی 92 مبلغ 12 تومان سود نقدی پرداخت خواهد کرد. مزید اطلاع سهامداران محترم "لابسا" خرید های وارداتی (43 درصدی) و فروش های صادراتی (5 درصدی ) خود را در سال 92 با نرخ هر یورو 3300 تومان تسعیر خواهد کرد.
بسیاری از معامله گران تصور نادرستی از منطقه خرید دارند و فکر می کنند هر گاه سهمی را خریدند باید از فردای خرید , قیمت افزایش یابد و اگر قیمت سهم افزایش نیابد آن منطقه برای خرید مناسب نیست. به عبارتی منطقه خرید را منطقه قبل از افزایش قیمت می داند و منطقه فروش را منطقه قبل از کاهش قیمت می داند.درحالی که قیمت در منطقه خرید می تواند کاهش یابد و هم چنین در منطقه فروش می تواند افزایش یابد. به همین دلیل بسیاری از معامله گران در منطقه فروش اقدام به خرید می کنند و احساس می کنند به درستی عمل کردند. زیرا گاهی قیمت در منطقه فروش افزایش های جزیی دارد. از این رو منطقه خرید نگهداری و فروش فقط بر اساس قیمت تعیین نمی شود بلکه بر اساس قیمت و ارزش سهم تعیین می شود. بر این اساس مناطق خرید نگهداری و فروش عبارت است از :
منطقه خرید: سهم زمانی است که قیمت سهم از ارزش دفتری آن بسیار پایین تر آمده و در آن قیمت سهم کاملا میرا شده است.در این منطقه احتمال کاهش قیمت باز وجود دارد. بنابراین در منطقه خرید قیمت باز می تواند کاهش داشته باشد. در این منطقه حجم معاملات بسیار زیاد و افزایشی است. این منطقه را حاشیه امنیت می نامند.
منطقه نگهداری : فاصله بین ارزش دفتری تا ارزش روز دارایی های شرکت و یا ارزش بر اساس عایدات آتی را منطقه نگهداری می نامیم. در این منطقه باز قیمت می تواند کاهش یابد و هم می تواند افزایشی باشد. در این منطقه قیمت سهم می تواند با نوسانات زیادی همراه باشد.
منطقه فروش : هر گاه قیمت سهم از ارزش روز دارایی ها و یا ارزش بر اساس عایدات آتی فراتر رفت منطقه فروش آغاز می شود. در منطقه فروش قیمت می تواند باز هم افزایش یابد اما قطعا در منطقه فروش نقطه اوج قیمت رخ می دهد و بعد از آن قیمت کاهش جدی خواهد داشت. در نقطه اوج قیمت در منطقه فروش حجم معاملات بسیار بالا است.
دقت کنید در هر سه منطقه خرید نگهداری و فروش قیمت دارای نوسان است و می تواند افزایش و یا کاهش داشته باشد. فقط نکته مهم قیمت در این مناطق روند قیمت سهم است. پس هر گاه سهمی مناسب را در منطقه خرید حاصل کردید براحتی ان را از دست ندهید و تا رسیدن به منطقه فروش آن را نگهداری کنید
فعالان بازار پتروشیمی اعلام کردند که با افزایش شدید تقاضا برای نفتا در آسیا و پایین بودن قیمت این محصول در آمریکای شمالی، سطح معاملات آربیتراژی این محصول از آمریکا به سوی آسیا به شدت افزایش یافته است. به گفته فعالان این بازار در آخرین معامله صورت گرفته میزان 190 هزار تن نفتا از بنادر آمریکا به سوی بازارهای آسیایی گسیل شده است. این دومین برهه زمانی در سال جاری است که فرصت آربیتراژی در بازار نفتا پدید آمده و این امر نشان دهنده رشد کاملاً محسوس تقاضا برای این محصول می باشد. گفتنی است که در آمریکا به علت پایین آمدن تقاضای بنزین ، میزان تولید نفتا در این کشور بالا رفته و همین امر نیز منجر به عرضه قابل ملاحظه این محصول شده است . بالا رفتن عرضه نفتا در آسیا در پی ایجاد موقعیت آربیتراژی، قیمت روندی نزولی به خود گرفته و هم اکنون به پایین ترین سطح در هشت ماه اخیر رسیده است. در آخرین معاملات نفتا در بازارهای آسیایی قیمت این محصول به کمتر از 900 دلار در هر تن رسیده است. ذکر این نکته ضروری است برخی از معامله گران بازار محصولات پتروشیمی اعتقادد دارند که تقاضا برای نفتا در ادامه ماه جاری فروکش خواهد کرد و باید بازهم باید منتظر افت قیمت در بازار این محصول بود.
امسال در سپرده گذاری مرکزی سازمان بورس سال مدیریت ریسک نام گذاری شد و راه اندازی صندوق تضمین تسویه معاملات بورس نیز در راستای همین هدف است. حامد سلطانی نژاد- مدیر عامل شرکت سپرده گذاری مرکزی سازمان بورس در گفت و گو با اقتصاد پرس در خصوص راه اندازی صندوق تسویه وجه به عنوان یک ابزار تنبیهی در بازار سرمایه گفت: تا قبل از راه اندازی این صندوق تسویه معاملات به دلیل کمبود منابع کارگزاری معطل می ماند.
برخي از بانك ها از پذيرش سهام به عنوان وثيقه اجتناب مي كنند در حالي كه شايد در اين رابطه اطلاعات كافي ندارند كه سپرده گذاري مركزي به صورت كاملابي طرف از حقوق بانك نگهداري مي كند و تا زماني كه وثيقه گيرنده اجازه ندهد، سرمايه آزاد نخواهد شد.
در كنار نهادهاي اجرايي بازار سرمايه و به ويژه بورس اوراق بهادار، فرابورس و بورس كالا، نهاد بااهميت ديگري نيز به چشم مي خورد كه در كنار تمركز بخشيدن به اداره هاي امور سهام شركت هاي پذيرفته شده در بورس و توزيع سود سهامداران به عنوان بزرگ ترين بانك اطلاعاتي حاضر در بازار سهام ايران شناخته مي شود. شركت سپرده گذاري مركزي و تسويه وجوه (سمات) يكي از اركان اجرايي بازار سرمايه است كه نامش كمتر شنيده شده، اما آثار فعاليتش در تمام اجزاي اقتصاد كشور مشاهده مي شود تا جايي كه مي توان گفت تنها مركزي است كه به تمامي اطلاعات سهامداران دسترسي دارد و در واقع خدمات آماري، صدور برگه سهام و از اين قبيل امور مربوط به جامعه 2/6 ميليون نفري سهامداران كشور را در دست دارد. حامد سلطاني نژاد، مديرعامل شركت سپرده گذاري مركزي كه نقش رييس خزانه دار بازار سرمايه را برعهده دارد، مديريت كليه اطلاعات شخصي و دارايي سهامداران بورسي را انجام مي دهد. علاوه بر اين، سمات نهادي است كه مي تواند بازار سرمايه كشور را به يكي از آرزوهاي ديرينه اش كه ارتباط با بازارهاي بين المللي است، برساند. چراكه اين نهاد با دور زدن تحريم ها و از طريق يك لينك ارتباطي مي تواند امكان معامله سهام بازارهاي خارجي براي ايراني ها و همچنين سهام شركت هاي بورسي ايران را براي سرمايه گذاران علاقه مند خارج از كشور فراهم كند. بر همين اساس است كه در سال جاري با عضويت در نهاد بين المللي ACG كه سنديكايي با عضويت همه CDS هاي آسیا و اقیانوسیه، توانسته است بازار سرمايه كشور را به هدفش نزديك تر كند. خواندن اين گفت وگو براي آشنايي با حوزه وسيع مسووليت هاي اين شركت زيرمجموعه بازار سرمايه، خالي از لطف نيست.
شاخص کل بورس طی معاملات روز گذشته توانست پس از رشد 748 واحدی و گذر از مرز 39 هزار واحد اولین رکورد خود در سال 92 را برجای گذارد که این موضوع پیش تر نیز قابل پیش بینی بود اما اینکه شاخص طی دو روز ابتدایی معاملات سال جدید بیش از 1300 واحد رشد را به ثبت برساند موضوعی بود که شاید کمتر کسی فکر آن را می کرد. حسین موحدی کارشناس ارشد بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار بورس ریپورت با بیان مطالب فوق افزود: آغاز پر هیجان معاملات بورس در سال جدید نوید بخش در پیش رو بودن روزهای طلایی برای بازار سرمایه و سرمایه گذاران است که البته تداوم آن نیاز به عوامل مختلفی دارد که مهمترین آنها تعیین تکلیف فاز دوم اجرای هدفمندی یارانه ها، تعیین نرخ خوراک پتروشیمی ها با توجه به احتساب زمان دریافت ارز مبادله ای و از همه مهمتر تب و تاب انتخابات ریاست جمهوری و مسایل مربوط به آن که بر بازار سرمایه تاثیر گذار است دارد.
روز شنبه 10 فروردین ، 10 هزار و 930 تن انواع ورق شرکت فولاد مبارکه به ارزش بیش از 183 میلیارد ریال در تالار محصولات صنعتی و معدنی بورس کالای ایران توسط کارگزاران مورد معامله قرار گرفت .
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل شرکت بورس کالای ایران، در این روز 3 هزار و 460 تن ورق گرم Bشرکت فولاد مبارکه به قیمت 16 هزار و 89 ریال مورد معامله قرار گرفت. همچنین 5 هزار و 720 تن ورق گرم C این شرکت به قیمت 16 هزار و 277 ریال به فروش رفت. ورق سرد Bشرکت فولاد مبارکه نیز به میزان 1800 تن و به قیمت 19 هزار و 902 ریال دیگر کالایی است که روز شنبه در تالار محصولات صنعتی و معدنی بورس کالای ایران توسط کارگزاران معامله شد. این گزارش حاکی است، تالار فرآورده های نفت و پتروشیمی نیز در روز دهم فروردین ماه شاهد معامله 10 تن آمونیاک مایع پتروشیمی خراسان بود. همچنین از مازاد عرضه های روز گذشته 100 تن قیر 6070 نفت پاسارگاد، 50 تن پلی استایرن مقاوم 7240 پتروشیمی تبریز و 44 تن پلی پروپیلن رافیای پتروشیمی مارون داد و ستد شد.
روز یکشنبه 11 فروردین ماه، بیش از 4 هزار تن انواع کالا با ارزشی افزون بر 124 میلیارد ریال در بورس کالای ایران داد و ستد شد.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل شرکت بورس کالای ایران، در تالار فرآورده های نفت و پتروشیمی 44 تن پلی اتیلن سنگین MF3713 پتروشیمی آریا ساسول به نرخ 37 هزار و 129 ریال به فروش رفت. همچنین 40 تن پلی اتیلن دورانی MD3840UA پتروشیمی تبریز به قیمت 38 هزار و 138 ریال توسط مشتریان خریداری شد. 720 تن پلی اتیلن سبک خطی و انواع پلی استایرن از دیگر کالاهای پتروشیمی تبریز بود که در این تالار مورد معامله قرار گرفت. پتروشیمی شازند نیز توانست یکهزار و 37 تن انواع پلی اتیلن، پلی بوتادین رابر و پلی پروپیلن را به ارزش بیش از 42 میلیارد ریال به فروش برساند. این گزارش حاکی است در روز یکشنبه 66 تن پلی اتیلن سنگین EX5 و 100 تن پلی پروپیلن C30S پتروشیمی مارون نیز داد و ستد شد. شرکت پلی پروپیلن جم نیز دیگر مجتمع پتروشیمی بود که که در روز 11 فروردین توانست 242 تن انواع پلی پروپیلن خود را در تالار فرآورده های نفت و پتروشیمی بورس کالای ایران به فروش برساند. در این تالار همچنین2203 تن انواغ قیر شرکت نفت پاسارگاد به ارزش بیش از 29 میلیارد فروخته شد. شایان ذکر است روز یکشنبه، سبد میلگرد شرکت های فولاد آذربایجان و فولاد آلیاژی ایران نیز در تالار محصولات صنعتی و معدنی عرضه شد که معامله ای بر روی آن صورت نگرفت.
شاخص بورس امروز یکشنبه 11/01/1392با 275واحد رشد به رقم 39990واحد دست یافت به این ترتیب شاخص در یک قدمی ثبت رکورد 40هزار واحدی قرار گرفت. . در معاملات روز جاری نماد های "شپنا"،"شبندر"و"پارسان"بیشترین تاثیر مثبت را داشتند .همانطور که روز گذشته پیش بینی کرده بودیم شاخص توانست امروز به کمک گروهههای نفتی ،فلزی و معدنی رشد را تجربه نمایید .گفتنی است امروز گروههای فراوردهای نفتی ،شیمیایی ها و فلزاتن اساسی به همراه قنی ها بیشترین ارزش معانلاتی را بخود اختصاص دادند .بهترین تقاضا ها را در نماد های "شپاکسا"،"رمپنا"و "وبانک" و همچنان بیشترین عرضه ها را در گروه ساختمانی مشاهده می کنیم. به گزارش نمابورس مطابق روال روزهای گذشته همچنان حجم عمده اخبار منتشره شده در روز جاری هم به مسایل انتخاباتی تعلق داشت.در خصوص مسایل اقتصادی این روزها بیشتر شاهد اظهار نظرهای کلی در خصوص تحقق شعار سال جاری یعنی حماسه اقتصادی و سیاسی هستیم . با این وجود امروز بجز در نماد "شنفت"سایر نمادهای گروه فراوردهای نفتی با رشد قیمت بکار خود پایان دادند که ازآن جمله می توان به رشد نمادهای پالایش نفت بندر عباس ،پالایش نفت اصفهان اشاره داشت البته با عرضه های صورت گرفته در روز جاری صف خرید در نماد های این گروه از بین رفت. در گروه شیمیایی و بخصوص نمادهای پتروشیمی امروز شاهد رشد قیمت اکثر نماد ها بودیم که این حالت شامل نماد های گسترش نفت پارسیان ،پتروشیمی زاگرس و پتروشیمی کرمانشاه شد در این گروه نیز وضعیت متعادلی بوجود آمد. امروز شاهد چرخش سرمایه گداران به سمت گروه خدمات مهندسی بودیم که به این ترتیب نماد مپنا با رشد قیمت و صف خرید 3.5میلیونی بکار خود پایان داد.نماد مخابرات که مدتها خبری از آن نبود امروز با رشد قیمت مواجه شد که بنظر می رسد درآمد قابل توجه این سهم از تماسها و پیامکهای نوروزی باعث جلب نظر سرمایه گذاران بورسی به این سهم شده است که انتظار بی جایی هم نیست بی شک مخابرات تنها شرکتی است که در ایام تعطیلات نوروزی با افزایش درآمد مواجه می شود. قندی ها هم که در روزهای گذشته رشد قیمت بی وقفه ای را تجربه کرده بودند امروز با توجه به عرضه های انجام شده اندکی از روند روو به رشد آن کاسته شد انتظار می رود این گروه پس از آغاز بکار جدی بورس در سال جدید مجددا با کاهش قیمت مواجه شود بخصوص این روند در صورتی که عرضه های جدیدی صورت گیرد تشدید خواهد شد . خلاصه اینکه در ایام نوروزی این گروه وظیفه خود را انجام دادند و نوسان خوبی را نصیب سهامداران خود کردند .
درشروع معاملا ت این هفته در بازارهای کالایی، فلزات پایه تحت تأثیر روند رو به رشد ارزش دلار قرار گرفته اند و جو معاملاتی بازارها منفی شده است.
در حالی که طی پایان هفته از ایالات متحده خبررسیده که نرخ بیکاری در این کشور کاهش یافته اما چینی ها سیگنال های منفی به بازار فرستادند و از اثربخشی بهبود بازار کار ایالات متحده بر معاملات کالایی جلوگیری کردند. در پایان هفته دولت چین آمار رشد تولیدات صنعتی دو ماه ابتدایی سال جاری را منتشر کرد که ارقام اعلام شده پایین تر از سطح انتظار فعالان بازار بود. از اداره گمرکات چین نیز خبر رسید که واردات مس از جانب این کشور نیز در ماه فوریه کاهش یافته است. در عین حال امروز بار دیگر ارزش دلار ایالات متحده در برابر ین ژاپن روندی صعودی را طی کرد و همین امر بر کاهش تقاضای دلاری برای فلزات پایه تأثیر گذار بود. تا این لحظه از معاملات روز جاری در بازار نقدی ، هر تن مس با کاهش قیمتی 0،2 درصدی مواجه شده و به 7714 دلار رسیده است. قیمت آلومینیوم 0،3درصد افت کرده و معاملات این محصول در قیمت 1907 دلار پیگیری می شود. هر تن روی نیز در معاملات نقدی 0،3 درصد ارزان شده و قیمت این محصول 1951 دلار گزارش می شود. در این میان سرب نیز کاهش قیمت بسیار جزئی را تجربه کرده و قیمت این محصول به 2194 دلار رسیده است.
در تاریخچه بورس اوراق بهادار لندن، 6 زن نقش اساسی را ایفا کردند. "سوزان شاو"، که اکنون زنی 77 ساله است و در شهر Barnes در جنوب غربی لندن و در خانه ای موقر زندگی می کند، تاریخچه مصور خانواده خود را بر قابی از نقره بر دیوارهای خانه آویزان کرده و به آنها مفتخر است.
وی در ابتدا، در یک کافه تریا فعالیت می کرد و از مشتریان با قهوه پذیرایی می کرد اما 40 سال پیش وی همراه با پنج زن دیگر، جزء نخستین زنانی بودند که به بورس اوراق بهادار لندن، قلب معاملات انگلستان، وارد شدند و شش عضو ابتدایی این بازار نامیده شدند.
در یکی از بدترین دهه هایی که با فعالیت های بیرون از خانه زن در جامعه انگلستان مخالفت می شد، سوزان شاو نخستین قدم خود را در تالار بورس لندن گذاشت. درست زمانی که جامعه معاملاتی موجود در بورس لندن، کاملا مردسالارانه بود.
وی طی مصاحبه ای در این خصوص اظهار داشت: اگر شجاعتی که در این زمان، زنان شاغل دارند در دهه های گذشته من و همکارانم از آن بهره مند بودیم، به راحتی می توانستیم از تمامی همکاران مرد خود پیشی بگیریم.
مترجم: عطیه همدانی
شرکت های مطرح در جهان که فعالیتشان را از گاراژها آغاز کردند، مانند آمازون، اپل و یا گوگل، در غرب تحسین میشوند. کشورهای در حال توسعه نیز میتوانند یک یا دو نمونه از این مثالها ارائه کنند: شرکت هندی تاتا و شرکت سامسونگ کره جنوبی به عنوان شرکتهای تجاری کوچک آغاز به کار کردند؛ شرکت تایلندی گروه کاروئن پاکفند نیز که یک بنگاه کشاورزی-تجاری است که فعالیتش را از یک مغازه فروش بذر آغاز کرد. گرچه باید متذکر شد که این مثالها استثناء هستند. از میان میلیونها شرکت کوچک در کشورهای ضعیف، به ندرت تعداد اندکی رشد میکنند و قوی میشوند. گزارش جدید توسعه جهانی که توسط بانک جهانی منتشر شده است، به بررسی روشها و شیوههای تبدیل استارت آپها در کشورهای فقیر به یک شرکت بزرگی مانند گوگل پرداخته است. محمد یونس، موسس بانک گرامین بنگلادش که یک موسسه اعتباری کوچک است، عبارت "کارآفرینان فطری" را برای کشورهای فقیر به کار میرود. در این صورت، معلوم نیست که آینده آنها چه خواهد شد؟ در آمریکا اگر یک شرکت به مدت 35 سال به فعالیتش ادامه دهد، میزان بهرهوری و استخدام آنها به 10 برابر افزایش مییابد. اگر یک شرکت هندی به همین مدت فعالیت کند، بهرهوری آن تنها 2 برابر خواهد شد و تعداد کارمندان آن کاهش خواهد یافت (به نمودار مراجعه شود). آمار بانک جهانی از 54000 بنگاه در 102 کشور در حال توسعه نشان میدهد که بنگاههای بزرگی (با بیش از 100 کارگر) که بهرهوری و دستمزد بالاتری دارند، به احتمال زیاد سطح صادرات و کارآفرینی آنها نسبت به بنگاههای کوچک (با کمتر از 20 کارگر) بالاتر است. احتمال افزایش یک محصول جدید، استفاده از تکنولوژی جدید یا به روز کردن خط تولید در بنگاههای بزرگ بسیار بالا است در حالیکه بنگاههای کوچک تمایل به حفظ ابعاد کوچک بنگاهاشان را دارند.